Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Veluwse Schavuyt: bierbrouwerij De Vlijt in Apeldoorn

Apeldoorn heeft haar eigen bierbrouwerij; in Bierbrouwerij De Vlijt (Vlijtseweg) wordt wekelijks zo'n 4000 liter ambachtelijke speciaalbier Veluwse Schavuyt gebrouwen. 


Over de brouwerij

Sinds begin 2013 is Apeldoornse Bierbrouwerij De Vlijt gevestigd in het voormalige Ketelhuis bij Zwitsal. In het gebouw is een brouwhuis geïnstalleerd met daarbij horende gisttanken. Tevens is er een afvullijn om zowel flessen als fusten af te vullen.


Het proeflokaal

In de ruimte naast de brouwerij is het proeflokaal gevestigd. Ingericht met een 100 jaar oude Argentijnse bar, veel hout en acht bieren op tap, vormt dit een warm en gezellig geheel waar Veluwse Schavuyt beleving geproefd kan worden.


Rondleidingen

Je kan een rondleiding boeken door de brouwerij, met aansluitend een proeverij. Een rondleiding met een proeverij van vier Veluwse Schavuyt bieren kost € 17,50 per persoon.
Een rondleiding met aansluitend 1 glas kost € 7,50 per persoon.

Het proeflokaal is wekelijks geopend van vrijdag t/m zondag van 14.00 tot 18.00 uur. De rondleidingen zijn alleen mogelijk op zaterdag en zondag en starten om 15.00 uur. Let op: reserveren is verplicht! Reserveren kan via deze link. Heb je vragen of opmerkingen? Stuur een mailtje naar proeflokaal@brouwerijdevlijt.nl of bel naar 06 100 04 156.


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!