Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Vernieuwde maatregelen in Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Avondje dineren op De Hoge Veluwe? Na 18.00 uur krijg je je dagentree terug!

Goed nieuws voor liefhebbers van de Veluwe! Vanaf maandag 1 juni zijn de openingstijden verruimd van Het Nationale Park De Hoge Veluwe en zijn er nog meer faciliteiten geopend. Het Park is nu dagelijks geopend van 08.00 tot 22.00 uur. Het Parkrestaurant inclusief het terras én het Museonder gaan ook weer open, net als het Kröller-Müller Museum en de beeldentuin. De camping is vanaf 1 juli weer geopend.​

Ruimte en veiligheid

Gedurende de coronacrisis was én is het motto van De Hoge Veluwe: ruimte, veiligheid en genieten. Met ruim 5.400 hectare aan bossen, heide, zandverstuivingen en open vlaktes is er binnen het Park voldoende ruimte om afstand te houden van elkaar. Bovendien zorgt het Park door middel van een strak coronaprotocol voor een veilige omgeving van te genieten.


Faciliteiten

Vanaf 1 juni is het Park Paviljoen beschikbaar voor het huren van zalen, zowel zakelijk als particulier. De Theekoepel bij Jachthuis Sint Hubertus en Theehuis De Kemperberg zijn als afhaallocatie voor diverse kleine versnaperingen in gebruik genomen. Tevens kun je als bezoeker van het Park picknickpakketten en andere Hoge Veluwe to go-producten in de Parkwinkel en de foodcontainer kopen. De Parkwinkel is geopend volgens de richtlijnen van het RIVM. 


Dineractie

Zin om een avondje te dineren omgeven door groen? Als je als bezoeker na 18.00 uur een dagentreekaart koopt om te dineren in het Parkrestaurant, dan krijg je bij een minimale besteding van € 25,- p.p. je dagentreekaart gerestitueerd!


Wandelen en fietsen

Wandelaars en fietsers zijn van harte welkom om op een veilige manier te genieten van de natuur, kunst en architectuur. Maar let op! Op de fietspaden geldt éénrichtingsverkeer en op de autowegen mag niet worden gefietst. De fietsroutes staan aangegeven met bebording. Sinds 1 juni zijn ook de huurfietsen weer beschikbaar, zodat het mogelijk is om met een gehuurde elektrische fiets, rolstoelfiets of bakfiets op pad te gaan.


Steun het Park

Vanaf de uitbraak van het Coronavirus werd Het Nationale Park De Hoge Veluwe genoodzaakt om stap voor stap steeds striktere maatregelen te nemen om de Coronacrisis het hoofd te bieden. Het Park kon gelukkig geopend blijven, maar de maatregelen hebben grote gevolgen gehad voor de bezoekersaantallen (85% van de inkomsten van het Park) en dus ook voor de financiële situatie. De Hoge Veluwe is een vrijwel subsidieonafhankelijke organisatie en als bezoeker draag je dus bij aan de instandhouding van het Park. Wil je het Park een financieel steuntje in de rug geven? Kijk op www.hogeveluwe.nl/steunhetpark voor meer informatie.

www.hogeveluwe.nl


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!