Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Vlaggen voor vrijheid

Bestel de speciale Apeldoornse bevrijdingsvlag

Ieder jaar kleur Apeldoorn op 17 april rood-wit-blauw. Want op dinsdag 17 april 1945 werd Apeldoorn bevrijd door de geallieerden. De Canadese troepen kwamen via de brug aan de Deventerstraat onze stad binnen op tanks en andere militaire voertuigen. De inwoners van toen konden hun ogen bijna niet geloven! Het moment waarop zij al die tijd hadden gewacht was eindelijk aangebroken. De opluchting en dankbaarheid waren groot. Het is dan ook niet voor niets dat Apeldoorn een bijzondere band heeft met de Canadezen.

Foto: de Hoofdstraat in Apeldoorn tijdens de bevrijding op dinsdag 17 april 1945


Apeldoornse bevrijdingsvlag

Op 17 april hijsen wij in Apeldoorn de vlag, tot en met 5 mei. Speciaal ter nagedachtenis aan de bevrijding van Apeldoorn, nu 76 jaar geleden, is de Apeldoornse bevrijdingsvlag te koop. De vlag is een combinatie van de Nederlandse vlag, het wapen van Apeldoorn en de vlag van Canada zoals je ziet in onderstaande video. De vlag is gemaakt door het Apeldoornse bedrijf De Veluwse Vlaggen Industrie. Een deel van de opbrengt komt ten goede aan het Rode Kruis. Zo gedenk je onze helden van vroeger en steun je onze helden van nu.

De Apeldoornse bevrijdingsvlag is verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Bestel je 'm? Dan is de vlag binnen 48 uur bij jou thuis. 

Meer informatie en bestellen >>


Deel jouw bevrijdingsfoto of -video op Instagram en gebruik #ApeldoornRemembers.

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!