Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Dit is het programma van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij

In oktober is er voor jong en oud elke zondag nog een kans om met de VSM-stoomtrein een ritje te maken. Om 11:45 uur klinkt het vertreksein uit Apeldoorn en om 12:15 uur uit Beekbergen voor een reis naar Eerbeek en terug, over de Veluwe in herfsttooi. Met een rustig gangetje worden de stoomverwarmde rijtuigen door de statige stoomlocomotief getrokken over de meer dan 130 jaar oude Koningslijn. Als extraatje rijdt de VSM-stoomtrein  in de herfstvakantie óók op dinsdag 25, woensdag 26 en donderdag 27 oktober volgens dezelfde dienstregeling.

Reis terug in de tijd en beleef het indrukwekkende geluid van de stoomfluit en de trekkracht van de machtige stoomlocomotieven. De reis met de stoomtrein voert over de meer dan honderd jaar oude spoorlijn tussen Apeldoorn en Dieren. Het traject maakt deel uit van de zogenaamde Koningslijn, welke oorspronkelijk Dieren via Apeldoorn met Zwolle verbond. Een bijzondere ervaring!

Een gratis StoomCourant
Elk meereizend gezelschap ontvangt gratis een exemplaar van de interactieve StoomCourant! Een verrassende papieren krant, maar met een unieke, bijdetijdse inhoud. Door een bijbehorende app op uw telefoon te laden, komt de StoomCourant opeens tot leven. De vele afbeeldingen worden interactief en puzzels verschijnen.


Kleine conducteurs mogen gratis mee in de herfstvakantie

De Veluwsche Stoomtrein Maatschappij komt bovendien met een héle leuke actie voor kids! Kom je verkleed als conducteur? Dan mag je  gratis mee op de trein op dinsdag 25, woensdag 26, donderdag 27 oktoberin de herfstvakantie! Kinderconducteur setjes zijn, zo lang de voorraad strekt, verkrijgbaar in de souvenirswinkel in het stationsgebouw van Beekbergen.


Beleef het stoomdepot

Eenmaal terug in het nostalgische station van Beekbergen is nog veel meer te beleven: de stoomlocomotief wordt losgekoppeld en rijdt het imposante stoomdepot binnen. Daar worden de kolen- en watervoorraden bijgevuld en wordt de locomotief op de draaischijf gedraaid. Naast de vele locomotieven die buiten te bewonderen zijn, kan men ook een kijkje nemen in de locomotievenloods die normaal niet toegankelijk is.


Rijdagen najaar 2022

Dienstregeling
De VSM rijdt dit najaar volgens de groene dienstregeling. Op niet-gekleurde rijdagen komt de VSM niet op stoom. Meer informatie >>

Reserveren
Bij het vooraf online boeken van de treintickets profiteer je van een leuke korting! Vooraf reserveren op www.stoomtrein.org is van harte aanbevolen om teleurstellingen te voorkomen.


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!