Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Wandelen in het koninklijke Paleispark

Over het algemeen kent iedereen Paleis Het Loo in Apeldoorn, het enige échte Oranje-museum. Het museum trekt elk jaar vele duizenden bezoekers. Veel mensen zijn diep onder de indruk van het paleis en de geweldige tuinen. Helaas is het museum nu een tijdje gesloten in verband met de verbouwing. Maar wist je dat er achter Paleis Het Loo een prachtig Paleispark ligt? Vroeger brachten de Oranjes een groot deel van hun vrije tijd door in dit park.


Wat is er te zien?

Als je door het park wandelt is er veel te zien, alles wijst op een koninklijk verleden. De prachtige theekoepel, de waterval, de oude schietbaan, het honden- en paardenkerkhof, het badpaviljoen, het botenhuis aan de hoge veldvijver en beeldenvijver. Hieronder zie je het beroemde bankje waar Juliana en Bernhard altijd graag zaten. Ze hielden van de natuur en genoten van dit heerlijke plekje bij de vijver.


Wandelroutes in het Park

Het Park heeft 2 ingangen en bij beide ingangen starten verschillende wandelroutes. Er is een ingang bij de parkeerplaats van Paleis Het Loo en er is een ingang bij parkeerplaats Bosloo (navigatie: Pijnboomlaan kruising met Amersfoortseweg, Apeldoorn). Het voorste deel vanaf de parkeerplaats bij Paleis Het Loo is parkachtig aangelegd en het achterste deel vanaf parkeerplaats Bossloo is meer bosgebied en heuvelachtig, beide gebieden zijn prachtig om te wandelen of hardlopen!

In het Paleispark zijn vanaf beide parkeerplaatsen verschillende wandelroutes van 2 km, 5 km, 7 km, 8 km en 13,5 km uitgezet en vanaf de parkeerplaats bij Paleis Het Loo zijn rolstoelroutes van 3,8 km, 5,3 km en 7,0 km beschikbaar, download de routes >>


Leuk voor de kids

In het Paleispark is een hertenkamp waar je vrij tussen de herten kunt lopen, heel bijzonder en voor kinderen erg spannend. Het hertenkamp ligt aan het einde van de blauwe 5 km route vanaf de parkeerplaats bij Paleis Het Loo en aan de rechterkant van parkeerplaats Bosloo, je kunt het goed zien op de plattegrond.


Fotocredits: Rob Boshuis


Jachtslot Het Oude Loo

Het park van Jachtslot Het Oude Loo bevindt zich in het Paleispark. Voor het Paleispark geldt een dagentree van € 2,- (een jaarkaart kost € 10,-). Een bezoek aan het park van Jachtslot Het Oude Loo is in deze entree inbegrepen.  
Van 1 april t/m 31 mei 2022 zijn de tuinen rondom het Oude Loo dagelijks van 8.00 tot 17.00 uur geopend en kun je hier rondlopen en genieten van de prachtige rodondendrons en azalea's. Meer informatie >>


Praktische informatie

 • Een kaartje voor het Park kan je kopen bij beide ingangen van het Park, toegang € 2,00 per persoon (met pin en contant)
 • Kinderen tot 12 jaar en rolstoelgebruikers hebben gratis toegang
 • Je kunt voor € 10,00 per persoon een jaarkaart voor het Paleispark kopen, deze is te koop bij:
  - Plan C/Omnizorg (Stationsstraat 30, Apeldoorn
  - CODA Apeldoorn (Tourist Information Vosselmanstraat 299, Apeldoorn
 • Honden worden niet toegelaten in het Paleispark

Parkeren

 • De hoofdingang met parkeerplaats ligt aan de Amersfoortseweg.
 • Navigatieadres: Koninklijk Park 16, Apeldoorn
 • Google maps: Parkeerplaats Paleis Het Loo
 • Parkeren: De parkeerplaats is geopend van 09:45 tot 17:30 uur. Er zijn 24 elektrische laadpalen voor auto's en 1 voor fietsen. Parkeren kost € 5,00 per auto, afrekenen bij de parkeerautomaat of kassa.

Fietsers en wandelaars
Bezoekers van het Paleispark die al in het bezit zijn van een wandelkaart en lopend, met de fiets of het openbaar vervoer komen, kunnen ter hoogte van de Naald via de geasfalteerde beukenlaan het Paleispark bereiken. Bij het Stallencomplex van Paleis Het Loo zijn voldoende voorzieningen om fietsen te stallen.


 

 

 

 

 

 

Wintertijd: 09.00 – 17.15 uur
Zomertijd: 08.00 – 19.00 uur

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!