Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Wandeling Apeldoornsche Bosch

Foto: via CODA Archief

Indrukwekkende geschiedenis

Veel Apeldoorners kennen dit verhaal en veel ook nog niet. Het Apeldoornsche Bosch was een joodse psychiatrische inrichting, die van 1909 tot 1943 gevestigd was aan de Zutphensestraat te Apeldoorn. In 1943 werd de instelling door de nazi's ontruimd en werden de patiënten en het personeel gedeporteerd naar concentratiekampen. Een vreselijk verhaal en indrukwekkende geschiedenis die je nu kan ontdekken tijdens een wandeling van het Apeldoorns Gidsen Collectief (AGC).


Foto: via CODA Archief

Het Apeldoorns Gidsen Collectief houdt op zondag 29 januari 2023 een extra wandeling over het terrein, waarbij de gids je meeneemt langs de bebouwing uit verschillende tijden en je een inkijkje geeft in het verleden en heden van deze indrukwekkende locatie. Indien mogelijk brengen ze tijdens de wandeling ook een bezoekje brengen aan het herinneringscentrum, maar dat is afhankelijk van het aantal gasten. 

Normaliter bedragen de kosten van onze wandelingen €5,-- per volwassene en voor kinderen van 6 t/m 12 jaar €2,-- per kind. Op deze zondag wordt  een vrijwillige bijdrage zeer op prijs gesteld voor donatie aan de Stichting Apeldoornsche Bosch. Graag bijdrages contant/met gepast geld afgeven ter plekke voor aanwezige gidsen.

Praktische info

  • Datum: zondag 29 januari 2023
  • Startpunt: voor Brasserie De Zon, Regenboogbrink 20 in Apeldoorn (gelegen op het terrein; ingang aan de Groene Voorwaarts)
  • Aanvangstijd: 14.00 uur
  • Kosten: € 5,– per persoon, af te rekenen bij de gids. (Kinderen 6 t/m 12 jaar € 2,–)
  • Tijdsduur: ± 1,5 uur
  • Vooraf aanmelden is niet nodig
  • Meer informatie >>

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!