Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Wandelroute Koninklijke Voetstappen

Een prachtige wandeling door het centrum, langs Paleis Het Loo en door Apeldoornse wijken en buitengebied. De start is bij het station Apeldoorn, de route is totaal 18 km maar heeft onderweg de mogelijkheid om per bus verder te gaan.

Koninklijke voetstappen

Volg de voetsporen van stadhouders, koningen en koninginnen van Oranje-Nassau tijdens een prachtige wandeling door het centrum, langs Paleis Het Loo en door Apeldoornse wijken en buitengebied. 

Door hun aanwezigheid gedurende eeuwen op het Loo hebben stadhouders, koningen en koninginnen van Oranje-Nassau hun voetstappen nagelaten in Apeldoorn en zijn omgeving. Hun aanwezigheid, stimulering of rechtstreeks ingrijpen heeft de ontwikkeling van Apeldoorn en de buitengebieden aan de noord- en west kant van de stad sterk beïnvloed. 

Tijdens deze wandeling naar de Wenumse Watermolen kom je op tal van punten de invloed van de Oranjes op de stad tegen. Je maakt een reis door de tijd en ziet hoe het dorp Apeldoorn door stadsuitbreidingen in de 19e en 20e eeuw is gegroeid tot de stad die het nu is.

Praktische info


    Blijf op de hoogte

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!