Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Warenmarkten in Apeldoorn

De gezelligste warenmarkten van de Veluwe? Die vind je in Apeldoorn. 
Apeldoorn is letterlijk van alle markten thuis. 

Apeldoorn, van alle markten thuis

Op elke werkdag is er in Apeldoorn wel een markt te vinden, zowel op het centrale Marktplein als in de wijken. De Apeldoornse markten staan al jaren in de absolute top van de Nederlandse markten en zijn een bezoek meer dan waard.  De zaterdagmarkt is centraal gelegen, kent een zeer gevarieerd productaanbod en voor elke portemonnee is wel iets te vinden.


Maatregelen warenmarkt Marktplein opgeheven

​Goed nieuws voor zowel de markthandelaren als de bezoekers van de markt, want de warenmarkt is geen gereguleerd gebied meer. Er geldt dus ook geen maximaal aantal bezoekers meer en je kunt de markt op en af wanneer je wilt. Ook heel fijn nieuws: de parkeergarage Marktplein is weer geopend op de zaterdagen!


Vanaf 9 oktober 2021 warenmarkt op zaterdag en maandag tijdelijk op andere locatie

De warenmarkt vindt normaliter plaats op het Marktplein. Maar dit plein wordt grondig verbouwd naar 'het plein van de stad'. Een nieuw plein waar samenkomen en genieten in het hart van de stad centraal staat. Met een markthal, fonteintjes en boombanken. Tot die tijd (medio mei 2022) wordt de markt op zaterdag en maandag verplaatst naar de locatie Hofstraat/Kanaalstraat/ Hoofstraat en van Berlo terrein. Zie hieronder de plattegrond voor een overzicht van de marktondernemers op de zaterdagmarkt op de tijdelijke locatie. 

Meer informatie over het Plein van de Stad >> 


 

Overzicht warenmarkten Apeldoorn

Maandag

  • Warenmarkt op het Marktplein van 08.30-13.00 uur (37 markthandelaren), vanaf 9 oktober 2021 op de Van Berlo locatie (tegenover McDonalds) 

Dinsdag

  • Warenmarkt De Maten aan de Eglantierlaan van 08.30-12.30 uur (18 markthandelaren)

Woensdag         

  • Kleine warenmarkt op het Marktplein van 8.30-12.30 uur (2 markthandelaren)
  • Warenmarkt Osseveld bij winkelcentrum 't Fort van 13.30-18.00 uur (10 markthandelaren)

Donderdag        

  • Warenmarkt Zevenhuizen aan de Saloméstraat van 08.30-12.30 uur (15 markthandelaren)
  • Biologische Boerenmarkt op Parkeerplaats Asselsestraat/Wilhelmina Druckerstraat van 09.00-14.00 uur (3 markthandelaren)

Vrijdag 

  • Warenmarkt Apeldoorn-Zuid op Schubertplein van 08.30-12.30 uur (17 markthandelaren)

Zaterdag             

  • Grote warenmarkt op het Marktplein van 08.30-17.00 uur (80 markthandelaren), vanaf 9 oktober 2021 verplaatst naar de locatie Hofstraat/Kanaalstraat/ Hoofstraat en van Berlo terrein.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Shoppen in het centrum

Apeldoorn is een populaire winkelstad. Dat is niet voor niets, het centrum kent een groot en veelzijdig aanbod. De Hoofdstraat mag zich de langste winkelstraat van Nederland noemen. Duik ook eens de zijstraatjes in voor de exclusievere boetiekjes en gezellige lokale winkels. Lees meer...


Handige links 


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!