Warenmarkten in Apeldoorn

De gezelligste warenmarkten van de Veluwe? Die vind je in Apeldoorn. 
Apeldoorn is letterlijk van alle markten thuis. 

Apeldoorn, van alle markten thuis

Op elke werkdag is er in Apeldoorn wel een markt te vinden, zowel op het centrale Marktplein als in de wijken. De Apeldoornse markten staan al jaren in de absolute top van de Nederlandse markten en zijn een bezoek meer dan waard.  De zaterdagmarkt is centraal gelegen, kent een zeer gevarieerd productaanbod en voor elke portemonnee is wel iets te vinden.

Even bijkomen van al dat shoppen? Om de hoek ligt het Raadhuisplein met verschillende restaurants. ’s Zomers vind je er een heerlijk plekje op het grote terrassenplein. Het is de plaats waar de geschiedenis van Apeldoorn ooit begon.


Overzicht warenmarkten apeldoorn

Maandag

  • Warenmarkt op het Marktplein van 08.30-13.00 uur (37 markthandelaren)

Dinsdag

  • Warenmarkt De Maten aan de Eglantierlaan van 08.30-12.30 uur (18 markthandelaren)

Woensdag         

  • Kleine warenmarkt op het Marktplein van 8.30-12.30 uur (2 markthandelaren)
  • Warenmarkt Osseveld bij winkelcentrum 't Fort van 13.30-18.00 uur (10 markthandelaren)

Donderdag        

  • Warenmarkt Zevenhuizen aan de Saloméstraat van 08.30-12.30 uur (15 markthandelaren)
  • Biologische Boerenmarkt op Parkeerplaats Asselsestraat/Wilhelmina Druckerstraat van 09.00-14.00 uur (3 markthandelaren)

Vrijdag 

  • Warenmarkt Apeldoorn-Zuid op Schubertplein van 08.30-12.30 uur (17 markthandelaren)

Zaterdag             

  • Grote warenmarkt op het Marktplein van 08.30-17.00 uur (80 markthandelaren)


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zomermarkten 

Tijdens de zomermaanden kent Apeldoorn specifieke zomermarkten varierend van antiek tot curiosa tot speelgoed en allerhande zaken. Leuk als dagje uit of een middagje weg uit eigen tuin of van de camping!


Shoppen in het centrum

Apeldoorn is een populaire winkelstad. Dat is niet voor niets, het centrum kent een groot en veelzijdig aanbod. De Hoofdstraat mag zich de langste winkelstraat van Nederland noemen. Duik ook eens de zijstraatjes in voor de exclusievere boetiekjes en gezellige lokale winkels. Lees meer...


Handige links 


 

Welkom bij JEROEN WIENEN - MEESTERKAAS 

Jeroen Wienen van Meesterkaas is een relatieve nieuwkomer op de Apeldoornse zaterdagmarkt. Hij staat al langer in Meppel, Amersfoort, Hengelo, Enter en Oldebroek en sinds december 2015 ook op de zaterdagmarkt.  ‘Het assortiment op deze markt is geweldig’, zegt Wienen enthousiast, ‘dat maakt deze markt gewoon uniek’. Hij is tevreden met zijn plek op de zaterdagmarkt op het Marktplein nabij het torentje van het Stadhuis. De bezoekers van de markt die een keer zijn kaas proeven komen vaak terug. Wienen is trots op de kaas die hij verkoopt. Het is kwaliteit en dat zegt hij niet alleen zelf, maar dat hoort hij ook van zijn klanten terug. ‘Zij zijn de beste reclame voor mij’, zegt hij tevreden. Vriendelijkheid heeft hij hoog in het vaandel staan. Hij behandelt zijn klanten zoals hij zelf behandeld wilt worden. ‘Ik begroet altijd mensen die langs mijn verkoopwagen lopen. Hoeven geen klanten te zijn hoor. Dit is de uitstraling die ik als ondernemer wil hebben’. Af en toe zet hij er een bordje neer met twee soorten kaas. Gewoon om lekker te proeven. Dat stellen bezoekers van de markt op prijs. En dan is het helemaal niet nodig dat iemand gelijk bij hem een stuk kaas koopt. Alleen proeven is ook goed hoor!