Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Wenum Wiesel

Wenum Wiesel ligt aan de noordkant peldoorn en Vaassen. Wenum en Wiesel worden gescheiden door de Zwolseweg (Apeldoorn-Vaassen). Aan de oostkant ligt Wenum en aan de westkant Wiesel. Wenum bestaat vooral uit agrarisch gebied. Het strekt zich uit van de Zwolseweg tot aan het Apeldoorns Kanaal. Hier zijn vooral boerenbedrijven gevestigd. 
In Wiesel bevinden zich enkele horecagelegenheden. Hier woonden vroeger de werknemers van het nabijgelegen Paleis Het Loo. Wiesel grenst aan de Kroondomeinen. In 2001 is Wiesel aangewezen als beschermd dorpsgezicht.

Het grote feest in Wenum-Wiesel is nog altijd het jaarlijkse Oranjefeest, in het eerste weekend van september. Men herdenkt dan de verjaardag van wijlen Koningin Wilhelmina, die gedurende het laatste deel van haar leven op Paleis Het Loo woonde.

Al wandelend kun je het mooie buitengebied van Wenum Wiesel verkennen via een klompenpad, Het Kopermolenpad, 13 km (te verkorten tot 5 of 10 km) lekker wandelen langs beken, over historische paden en enken, door weilanden en beekdalen.

In Wenum staat de Wenumse Molen, een watermolen waar graan wordt gemalen. Deze molen is iedere eerste zaterdag van de maand van 10.00-16.00 uur geopend voor publiek en dan wordt er meel verkocht. Je kunt de molen tevens afhuren voor feesten, trouwerijen of andere bijeenkomsten.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!