Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

 Wildwandelingen hartje Veluwe met natuurgids Sebastiaan

Wildwise organiseert wildwandelingen over de Veluwe!

Over Wildwise

Natuurgids Sebastiaan van Empel is vogelfanaat, wildliefhebber, woudloper, Land Rover-rijder, bosbewoner en groot bewonderaar van de natuur. Hij verzorgt in 2023 regelmatig wildwandelingen en Land Rovertochten over de Veluwe. Sebastiaan woont zelf in het gebied en kent het als zijn broekzak. Hij neemt je graag mee om de schoonheid ervan te ervaren en zijn liefde voor het gebied te delen. Een absolute aanrader voor iedereen die dol is op wandelen, wild en natuur!


Struinen over de Veluwe met gids

Lokale natuurgids Sebastiaan van Empel verzorgt ontspannen wildwandelingen hartje Veluwe. Wat je mag verwachten? Struinen over smalle bospaden, brede beukenlanen, weidse heidevelden en uitgestrekt stuifzand. Je wandelt dwars door het leefgebied van edelherten, wilde zwijnen, reeën, vossen, dassen, raven, wolven en wisenten. Onderweg neemt hij je mee in de verhalen over dit grootste aaneengesloten natuurgebied van Noordwest-Europa en de wilde dieren die hier in vrijheid leven. Sebastiaan verzorgt groepswandelingen met een kleine groep van maximaal acht wandelgasten. Liever op pad met een eigen gezelschap? Het is ook mogelijk om een privéwandeling te boeken op dag en tijd naar wens. 

Bekijk de agenda voor de komende weken >>


 Wildwise activiteiten

Wandeling Wilde Veluwe | wandeling met gids tot zonsondergang

Wildwandeling rondom de eeuwenoude landbouwenclave Hoog Buurlo in het hart van de Veluwe. Lopen tijdens de laatste lichte uren van de dag, in het gouden licht vlak voor zonsondergang. Het moment waarop edelherten en wilde zwijnen nog wat grazen op de open plekken in het bos. Bijgestaan door een orkest van luid fluitende vogels. De dag loopt op z’n einde, een hele mooie tijd voor een wildwandeling. Onderweg neemt gids Sebastiaan je mee in de verhalen over dit bijzonder natuurgebied en de wilde dieren die hier in vrijheid leven.
Zoals edelherten, wilde zwijnen, reeën, raven, dassen, vossen, wisenten en wolven. Na een ontspannen wandeling van ongeveer drie en half uur komen we terug bij het vertrekpunt waar bij de Land Rover een hapje en drankje op jullie wachten. 

Data 2023

 • Een overzicht van de schikbare data vind je hier
   

Praktische informatie

 • Startlocatie: Wildwise, Hoog Buurloseweg 104 in Ugchelen (het witte boswachtershuis)
 • Kosten: € 30,- per persoon, inclusief hapje en drankje na afloop
 • De excursie duurt in totaal zo’n vier uur
 • Je gaat op pad met natuurgids Sebastiaan en een kleine groep van maximaal acht personen
 • Wil je je aanmelden? Stuur een mailtje naar sebastiaan@wildwise.nl of bel of app 06 4252 3101


Ontwaken in het wilde hart van Nederland | wandeling met gids vanaf zonsopkomst

Zodra de zon boven de horizon verschijnt, ga je het bos in voor een wildwandeling door de ontwakende Veluwse natuur. De sfeer is speciaal in de vroege ochtend; de rust, de vogels. Alles is fris en klaar voor een nieuwe dag. Terwijl het langzaam lichter wordt, volgen jullie smalle bospaden en doorkruis je weidse heidevelden en uitgestrekt stuifzand. In de luwte van de bossen, voel je de geborgenheid en de koelte, op de open vlakte ervaar je de ruimte, de lucht en de warmte van de eerste zonnestralen. 

Verse sporen van wilde dieren zijn overal in dit voormalige staatswildreservaat. Edelherten, reeën, vossen, dassen, wilde zwijnen, wisenten en wolven leven hier. Net als talloze soorten zang- en roofvogels. Gids Sebastiaan vertelt jullie er alles over. Of het wild zich ook laat zien is altijd weer een verrassing in de vrije wildbaan, dat maakt het juist zo spannend! Na een wandeling van ongeveer drie en half uur in een rustig tempo kom je terug bij het startpunt waar een verse kop koffie of thee met wat lekkers erbij op jullie wacht. 

Data 2023

 • Een overzicht van de beschikbare data vind je hier
   

Praktische informatie

 • Startlocatie: Wildwise, Hoog Buurloseweg 104 in Ugchelen (het witte boswachtershuis)
 • Kosten: € 30,- per persoon, inclusief koffie/thee met wat lekkers na afloop
 • De excursie duurt in totaal zo’n vier uur
 • Je gaat op pad met natuurgids Sebastiaan en een kleine groep van maximaal acht personen
 • Wil je je aanmelden? Stuur een mailtje naar sebastiaan@wildwise.nl of app 06 4252 3101
 • Meer informatie >>


Land Rover road trip Veluwe

Stap bij natuurgids Sebastiaan in de Land Rover voor een tocht over de mooiste verharde en onverharde wegen van de Veluwe. Terwijl je het bosrijke Veluwse landschap aan je voorbij ziet trekken, vertelt de gids je alles over dit grootste aaneengesloten natuurgebied van Noordwest-Europa. Over de historie, de dynamiek en het wild dat hier in alle vrijheid leeft. Zoals natuurlijk edelherten, wilde zwijnen, reeën, vossen en dassen, maar ook wolven en wisenten. 

Onderweg stoppen jullie op bijzondere plekken voor een wandeling in de natuur en een hapje en drankje uit de picknickmand. Wie weet heb je het geluk om één of meer wilde dieren van de Veluwse Big5 te spotten. Vanzelfsprekend rijden en lopen jullie alleen op wegen en tijden die zijn toegestaan, zonder de natuur of het wild te verstoren.

Praktische informatie

 • Startlocatie: Wildwise, Hoog Buurloseweg 104 in Ugchelen (het witte boswachtershuis)
 • Kosten: € 250,- voor twee personen (inclusief professionele natuurgids en gevulde picknickmand)
 • De excursie duurt in totaal zo’n vier uur. Vertrektijd in overleg.
 • De road trip is te boeken voor minimaal (en maximaal) twee personen.
 • Wil je je aanmelden? Stuur een mailtje naar sebastiaan@wildwise.nl of app 06 4252 3101


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!