Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Wildexcursies en -wandelingen met natuurgids

Wildwise organiseert wildexcursies en -wandelingen over de Veluwe!

Natuurgids Sebastiaan van Empel is vogelfanaat, wildliefhebber, loper, Land Rover-rijder, bosbewoner en groot bewonderaar van de natuur. Hij verzorgt in 2022 regelmatig Wildwandelingen en -tochten over de Veluwe. Een absolute aanrader voor iedereen die dol is op wandelen, wild en natuur!

Struinen over de Veluwe

Lokale natuurgids Sebastiaan van Empel verzorgt ontspannen wildtochten hartje Veluwe. Wat je mag verwachten? Struinen over smalle bospaden, brede beukenlanen, weidse heidevelden en uitgestrekt stuifzand. Je wandelt dwars door het leefgebied van edelherten, wilde zwijnen, reeën, vossen, dassen, raven, wolven en wisenten. Laat je verrassen door spechten, kiekendieven, veldleeuweriken en bosuilen.

Natuurgids Sebastiaan neem je mee in de verhalen over dit grootste aaneengesloten natuurgebied van West-Europa en de wilde dieren die hier in vrijheid leven. En hij leert je kijken naar bomen, planten en dieren. Naar hun verbondenheid en samenwerking. Als je dat eenmaal doorhebt, ga je steeds meer zien.

Bekijk de agenda voor de komende weken.


Activiteiten van Wildwise

Wildexcursie hartje Veluwe

Wildwandeling in het prachtige natuurgebied rondom de eeuwenoude landbouwenclave Hoog Buurlo in het hart van de Veluwe. Leefgebied van edelherten, wilde zwijnen, reeën, dassen, vossen, wisenten en wolven. Overal zien we hun sporen. Ook bosuilen, raven en verschillende andere soorten roof- en zangvogels leven hier. Je loopt door glooiend landschap met bossen en heidevelden. Onderweg neemt gids Sebastiaan je mee in de verhalen over dit bijzondere gebied en de wilde dieren die hier in vrijheid leven. Misschien hebben jullie het geluk om ze te kunnen spotten. Sebastiaan woont zelf in het gebied en kent het gebied als zijn broekzak. Hij neemt je graag om de schoonheid ervan te ervaren en zijn liefde voor het gebied te delen. Na een ontspannen wandeling sluit je af met een hapje en drankje bij de Land Rover.

Data 2022

Praktische informatie

 • Startlocatie: Wildwise, Hoog Buurloseweg 104 in Ugchelen
 • Kosten: € 30,- per persoon, inclusief hapje en drankje na afloop
 • De excursie duurt in totaal zo'n 4 uur
 • Je loopt met natuurgids Sebastiaan en een kleine groep van maximaal 8 wandelgasten
 • Wil je je aanmelden? Stuur een mailtje naar sebastiaan@wildwise.nl of app 06 4252 3101

Foto: Paul Milo


Ontwaken in het wilde hart van Nederland

Zodra de zon boven de horizon verschijnt, gaan jullie het bos in voor een wandeling door de ontwakende Veluwse natuur. De sfeer is speciaal in de vroege ochtend; de rust, de vogels. Alles is fris en klaar voor een nieuwe dag. Terwijl het langzaam lichter wordt, volg je smalle bospaden en doorkruis je weidse heidevelden en uitgestrekt stuifzand. In de luwte van de bossen, voel je de geborgenheid en de koelte, op de open vlakte ervaar je de ruimte, de lucht en de warmte van de eerste zonnestralen.
Verse sporen van wilde dieren zijn overal in dit voormalige staatswildreservaat. De dieren zelf ook, ze zien jullie! Edelherten, reeën, vossen, dassen, wilde zwijnen, wisenten en wolven leven hier. Of ze zich ook laten zien is altijd weer een verrassing in de vrije wildbaan. Wild is van nature schuw en alert, dat is van levensbelang voor ze, dat wil natuurgids Sebastiaan dus graag zo houden.

Data 2022

Praktische informatie

 • Startlocatie: Wildwise, Hoog Buurloseweg 104 in Ugchelen
 • Kosten: € 30,- per persoon, inclusief koffie/thee met wat lekkers erbij
 • De excursie duurt in totaal zo'n vier uur
 • Je loopt met natuurgids Sebastiaan en een kleine groep van maximaal 8 wandelgasten
 • Wil je je aanmelden? Stuur een mailtje naar sebastiaan@wildwise.nl of app 06 4252 3101

Foto: Wildwise


Wolvenvogels op de Veluwe 

 Raven en wolven waren uitgeroeid op de Veluwe. Na lange afwezigheid zijn beide diersoorten hier nu weer terug. Raven kregen hulp van mensen, wolven vonden vanuit Duitsland zelf hun weg. Het gaat goed met ze. Er leven inmiddels weer verschillende broedparen raven op de Midden-Veluwe. Indrukwekkende zangvogels, ware luchtacrobaten met een grote intelligentie, bijzondere sociale vaardigheden en een uitgebreid repertoire aan opvallende geluiden. Ook de activiteit van wolven in het gebied neemt toe. We vinden steeds vaker hun sporen, drollen en achtergelaten prooien. Hou je van vogels? Ga dan een keer mee vogelen op de Veluwe met Wildwise.

Data 2022

Praktische informatie

 • Startlocatie: Wildwise, Hoog Buurloseweg 104 in Ugchelen
 • De excursie duurt in totaal zo'n 4 uur
 • Je loopt met natuurgids Sebastiaan en een kleine groep van maximaal 8 wandelgasten
 • Wil je je aanmelden? Stuur een mailtje naar sebastiaan@wildwise.nl of app 06 4252 3101


Privéwandeling op maat

Op pad met eigen gezelschap op dag en tijd naar wens? Dat kan! Een wildwandeling met gids Sebastiaan van drie uur door de prachtige natuur in het hart van de Veluwe kost € 160,- voor maximaal vier personen, inclusief hapje en drankje. Wil je met meer mensen komen? Of langer of korter wandelen? Neem contact op voor de mogelijkheden voor een wandeling op maat: sebastiaan@wildwise.nl of 06 4252 3101.

Foto: Paul Milo


Land Rover road trip Veluwe

Stap bij natuurgids Sebastiaan in de Land Rover voor een tocht over de mooiste verharde en onverharde wegen van de Veluwe. Terwijl je het bosrijke Veluwse landschap aan je voorbij ziet trekken, vertelt de gids je alles over dit grootste aaneengesloten natuurgebied van Noordwest-Europa. Over de historie, de dynamiek en het wild dat hier in alle vrijheid leeft. Zoals natuurlijk edelherten, wilde zwijnen, reeën, vossen en dassen, maar ook wolven en wisenten. Onderweg stoppen jullie op bijzondere plekken voor een wandeling in de natuur en een hapje en drankje uit de picknickmand. Wie weet heb je het geluk om één of meer wilde dieren van de Veluwse Big5 te spotten. Vanzelfsprekend rijden en lopen jullie alleen op wegen en tijden die zijn toegestaan, zonder de natuur of het wild te verstoren.

Praktische informatie

 • Startlocatie: Wildwise, Hoog Buurloseweg 104 in Ugchelen
 • Kosten: € 250,- euro voor twee personen (inclusief Land Rover Defender, professionele natuurgids en gevulde picknickmand)
 • De excursie duurt in totaal zo’n vier uur. Vertrektijd in overleg.
 • De road trip is te boeken voor minimaal (en maximaal) twee personen.
 • Wil je je aanmelden? Stuur een mail naar sebastiaan@wildwise.nl of bel of app 06 4252 3101


De natuur als gouden ondernemer

De natuur is een consciëntieus ondernemer. Simpelweg omdat ze anders niet kan voortbestaan. Ze is een goede netwerker en verbindt zich met de omgeving om haar heen. Laat je inspireren door de ingenieuze manier waarop de natuur haar zaken heeft georganiseerd. Wat we er vandaag zien is het resultaat van 3,8 miljard jaar research & development, waarbij alleen de meest succesvolle strategieën en oplossingen het hebben gehaald. Dat maakt de natuur tot een rijk voorbeeld voor mens en organisaties. Bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid, leiderschap, zelforganisatie en sociale verbondenheid.

Natuurgids Sebastiaan neem organisaties, teams en collega’s mee voor een wandeling in het prachtige gebied rondom het imposante zendstation in Radio Kootwijk. Om geheimen van de natuur te ontdekken en je er met al jouw zintuigen mee te verbinden. Laat je inspireren door een geweldige ondernemer!

Praktische informatie

 • Wandeling op aanvraag: startlocatie, duur van de wandeling, grootte van de groep en kosten in overleg
 • Wil je meer weten over deze wandeling? Stuur een mail naar sebastiaan@wildwise.nl of bel of app 06 4252 3101

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!