Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Voorstelling Willem III: Een Moordfeest

Donderdag 2 en vrijdag 3 juni 2022 | Paleis Het Loo

In de historische kapel van het paleis nemen koning-stadhouder Willem III en zijn bediende en vriend Jan Dam je mee naar het Rampjaar 1672. Het programma start met een speciale rondleiding door het paleis en gaat over de Europese machtsverhoudingen en spanningen van dat moment. Daarna volgt de muziektheatervoorstelling ‘Willem III: Een Moordfeest’.

Muziektheater in historische kapel

Nederland is in oorlog met alle omringende landen, het volk komt in opstand en de gebroeders De Witt worden vermoord. Willem III komt aan de macht en de stemming wordt al snel beter. Willem en Jan ontwikkelen geniale plannen om Nederland uit te laten groeien tot een Europese grootmacht. Ondanks hun successen komen er barsten in de vriendschap. De mannen veranderen; Jan Dam ontwikkelt zich van een onderdanige dienaar tot een vertrouweling. Hun onderlinge strijd vechten ze uit in de vredige kapel van het paleis, ’s avonds laat, tijdens een groot feest. Een live-muzikant verbeeldt de gedachten en gevoelens van de personages met liedjes en soundscapes. Kun je onzekerheden overwinnen door een succesvolle carrière? Is macht en (over)compensatie de sleutel tot persoonlijke vrijheid? En welke prijs betaal je daarvoor?

De kapel

De hofkapel van Willem en Mary valt op door de hoge, wit gestuukte ruimte. De kapel bood in het verleden plaats aan de vorsten, die in hun eikenhouten 'loge' plaatsnamen. De kapel neemt het hele oostelijke buitenpaviljoen in. 

Deze voorstelling is een samenwerking van Paleis Het Loo en Tafel van Vijf muziektheater. Een speciale rondleiding door het paleis is de start van het programma en gaat over de Europese machtsverhoudingen en spanningen van dat moment. Daarna volgt de muziektheatervoorstelling ‘Willem III: Een Moordfeest’.


Praktische info

 • Data
  donderdag 2 juni 2022 om  13.00 uur
  vrijdag 3 juni 2022 om 13.00 uur
 • Programma
  13.00 uur - rondleiding door paleisroute oost
  14.00 uur - muziektheatervoorstelling 'Willem III: Een Moordfeest'
  15.00 uur - einde programma
 • Dit programma is een samenwerking van Paleis Het Loo en Tafel van Vijf muziektheater. Let op: voor deze voorstelling geldt een toeslag van €9,50 per ticket
 • Bestel hier tickets >>
 • Meer informatie >>


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!