Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Kies je winkel-moment 

In Apeldoorn doen we er alles aan om jouw bezoek zo veilig en verantwoord mogelijk te laten verlopen. Hieronder een paar tips van ondernemers voor deze decembermaand. Zo maak je het voor jezelf makkelijk en doeltreffend én help je er ook de ondernemers mee! 

 

1. Kom en koop doordweeks en mijd de zaterdag  

Van maandag tot en met vrijdag is het van rustig tot redelijk druk in het centrum van Apeldoorn. We nodigen je dan ook van harte uit om juist op deze doordeweekse dagen de binnenstad te bezoeken.  

De bezoekerspiek is op zaterdag tussen 10.00 en 16.00 uur. Probeer op deze tijden de binnenstad te mijden. 

2. Maak gebruik van de koopzondagen

Op zondag 26 november en op iedere zondag in de maand december is het koopzondag in de binnenstad van 12:00 tot 17:00 uur.  Een prima dag om een decembercadeautjes te halen. Kom wel alleen en doe je boodschappen gericht en houd afstand.  

3. Voordelig parkeren

In en om Apeldoorn centrum vind je diverse parkeergarages. Tip: Parkeergarage Amaliapark (Brinklaan) en Koningshaven hebben zeer voordelige tarieven. Bekijk de openingstijden van de parkeergarages >> 

 

4. Mondkapje bij je?  

Vanaf 1 december zijn mondkapjes verplicht.  Het dwingend advies van de regering is om ook voor 1 december  een mondkapje te dragen in alle voor het publiek toegankelijke binnenruimtes, zoals winkels, kappers en supermarkten. Bij veel winkeliers is het al verplicht om een mondkapje te dragen. Heb te allen tijde respect en houd je aan de regels.

5. Fiets stallen in bewaakte fietsenstalling noodzakelijk  

Op de fiets naar de binnenstad is een goed idee. Het is goed voor het milieu en goed voor je portemonnee! En je fiets hoeft niet buiten in de regen te staan. In de binnenstad zijn namelijk zes overdekte bewaakte stallingen én tijdelijke fietsparkeervakken (alleen zaterdag) en scooterparkeervakken (de hele week). Riskeer geen boete! Meer informatie >> 

6. Naar de warenmarkt? Houd rekening met maatregelen 

Als ’t te druk is op de zaterdagmarkt, kan het zijn dat je even moet wachten. Tip: vermijd als het kan de drukste uren tussen 11 en 15 uur.
Kom alleen, winkelen is even geen uitje meer. Zet je fiets in één van de fietsenstallingen of de extra vakken rondom de markt. Je kunt niet met de fiets in de hand de markt op. 
De Marktpleingarage is zaterdag dicht tot 17.00 uur, op de site van de Gemeente Apeldoorn vind je de tijden van de andere garages

 

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!