Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Koninklijk genieten van de winter tijdens Winterpaleis Het Loo

Zaterdag 7 december 2019 t/m zondag 5 januari 2020 | Paleis het Loo

©Paleis het Loo

Vanaf zaterdag 7 december pakt Paleis Het Loo uit met Winterpaleis Het Loo. Je wordt ondergedompeld in een sprookjesachtige, theatrale sfeer vol met vorstelijk gedekte tafels. Uiteraard ontbreekt de ijsbaan niet!

©Paleis het Loo​


Sfeer op het Stallenplein

De bijna honderd meter lange Aanspanplaats met monumentale overkapping op het Stallenplein wordt voor Winterpaleis Het Loo omgetoverd tot een sprookjesachtige feestzaal met daarin een expositie over vorstelijk gedekte tafels. Je krijgt in deze theatrale expositie ook een kijkje in onder meer de keuken, linnenkamer en bloemenkamer.


Doen, ruiken & kijken

Ruik ingrediënten, bekijk antieke ijsvormen en voel hoe zwaar gietijzeren strijkijzers zijn. Kortom, beleef zelf het werk achter de schermen. Of ga mee met de koksjongen of de linnenmeid in de theatertour en luister naar hun verhalen over het reilen en zeilen in het paleis. Hoeveel tijd, kennis en ambacht is er nodig om bijvoorbeeld boeketten te maken of tafellinnen gewassen, glad en perfect gevouwen in de kast te krijgen. Neem deel aan doorlopende activiteiten als servetten vouwen en menukaarten maken of schrijf je in voor leuke workshops.

©Paleis het Loo


Drie leuke workshops

Er zijn drie leuke workshops tijdens Winterpaleis Het Loo. Je kan een workshop historisch koken volgen en tijdens de workshop kerstdecoraties maken creëer je een eigen pronkstuk voor op de kersttafel! De textielrestaurator van Paleis Het Loo leert je in de workshop servetvouwen hoe je de mooiste servetten kunt vouwen. Reserveer van tevoren een online ticket.

Historisch koken

Woensdagen 11 en 18 december

Je bereidt vier 17e-eeuwse hapjes die samen een mooi beeld van de adellijke keuken geven. Hierbij gebruik je zoveel mogelijk biologische producten. Na afloop is er een proeverij van de gemaakte hapjes met een passend historisch drankje. Tijd: 13.30 tot 16.00 uur. Prijs: € 50,-.

Kerstdecoratie maken

Vrijdag 13 en 20 en zaterdag 21 december

Ga zelf aan de slag onder begeleiding van een bloemstylist! Maak een eigen blikvanger voor op de kersttafel. De guirlande kan zowel hangen als liggen. Tijd: 13.30 tot 16.00 uur.  Prijs: € 33,-.

Servetvouwen

Donderdagen 12 en 19 december

In het verleden was een koninklijk gedekte tafel pas compleet met kunstig gevouwen servetten. Tijdens Winterpaleis Het Loo laat onze textielrestaurator graag zien hoe servetten vouwen in zijn werk gaat. Tijd: 13.30 - 16.00 uur. Prijs: € 14,-.

©Paleis het Loo


Voor kids

Kinderen kunnen in het Kinderatelier hun eigen koninklijke dinertafel knutselen. Op de ijsbaan kan iedereen heerlijk schaatsen en vanaf 21 december is er een zweefmolen!


Sfeerimpressie


Praktische informatie

  • Zaterdag 7 december 2019 t/m zondag 5 januari 2020
  • Geopend van 10.00 tot 17.00 uur
  • Betaald entree

Paleis Het Loo
Koninklijk Park 1
7315 JA Apeldoorn

Plan je route

Meer informatie >>


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!

Apeldoorn Marketing  |   Contact  |  Cityhosts  |  FAQ  |  Privacy