Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Koninklijk genieten van de winter tijdens Winterpaleis Het Loo

Paleis het Loo

©Paleis het Loo

Wegens Covid-19 vindt het Winterpaleis in 2020 niet plaats.
Onderstaande informatie heeft nog betrekking op 2019.

 

©Paleis het Loo​


Sfeer op het Stallenplein

Bij de vorige editie van Winterpaleis Het Loo, was de bijna honderd meter lange Aanspanplaats met monumentale overkapping op het Stallenplein omgebouwd voor Winterpaleis Het Loo tot een sprookjesachtige feestzaal met daarin een expositie over vorstelijk gedekte tafels. 


 

Drie leuke workshops

Er waren afgelopen jaar drie leuke workshops tijdens Winterpaleis Het Loo. Je kon een workshop historisch koken volgen en tijdens de workshop kerstdecoraties maken creëer je een eigen pronkstuk voor op de kersttafel! De textielrestaurator van Paleis Het Loo leert je in de workshop servetvouwen hoe je de mooiste servetten kunt vouwen. Reserveer van tevoren een online ticket.

Historisch koken

Je bereidt vier 17e-eeuwse hapjes die samen een mooi beeld van de adellijke keuken geven. Hierbij gebruik je zoveel mogelijk biologische producten. Na afloop is er een proeverij van de gemaakte hapjes met een passend historisch drankje. Tijd: 13.30 tot 16.00 uur. Prijs: € 50,-.

Kerstdecoratie maken

Ga zelf aan de slag onder begeleiding van een bloemstylist! Maak een eigen blikvanger voor op de kersttafel. De guirlande kan zowel hangen als liggen. Tijd: 13.30 tot 16.00 uur.  Prijs: € 33,-.

Servetvouwen

In het verleden was een koninklijk gedekte tafel pas compleet met kunstig gevouwen servetten. Tijdens Winterpaleis Het Loo laat onze textielrestaurator graag zien hoe servetten vouwen in zijn werk gaat. Tijd: 13.30 - 16.00 uur. Prijs: € 14,-.

©Paleis het Loo


Voor kids

Kinderen konden in het Kinderatelier hun eigen koninklijke dinertafel knutselen. Op de ijsbaan kon iedereen heerlijk schaatsen en er was een zweefmolen aanwezig!


Sfeerimpressie

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!