UCI Wereldkampioenschappen Para-cycling Track 2019 in Omnisport Apeldoorn

Donderdag 14 t/m zondag 17 maart 

Juich TeamNL naar goud! 

Van donderdag 14 t/m zondag 17 maart gaan de beste para-wielrenners ter wereld de strijd met elkaar aan om wereldtitels en plaatsing voor de Paralympische Spelen van 2020 in Tokio. Alle wedstrijden van de WK zijn gratis te bezoeken om TeamNL in een fantastische sfeer naar goud te juichen! 


Absolute wereldtop

Het is voor de tweede keer dat de UCI Wereldkampioenschappen Para-cycling track in Apeldoorn plaatsvinden. Na de succesvolle editie van 2015 zijn de gemeente Apeldoorn en provincie Gelderland opnieuw trotse gastheer van de WK. Omdat de WK het belangrijkste kwalificatiemoment zijn voor Tokio 2020 is in Omnisport de complete wereldtop aanwezig. De Nederlandse Para-cycling selectie gooide vorig jaar hoge ogen tijdens de WK in Rio de Janeiro door maar liefst 11 medailles te winnen. In eigen land hopen zij dit aantal minstens te evenaren of zelfs te verbeteren. 


Toernooidirecteur Teun Mulder

Toernooidirecteur van de UCI Wereldkampioenschappen Para-cycling Track is tweevoudig wereldkampioen sprint Teun Mulder. Na zijn carrière als baanwielrenner bij de valide sporters werd hij piloot op de tandem in de paralympische selectie. Samen met de visueel beperkte Tristan Bangma won hij in 2015 zilver en brons op de wereldkampioenschappen in Apeldoorn en veroverde hij goud op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro van 2016. 


Side Events

Naast de wedstrijden op de baan zijn verschillende bijzondere side-events. Er is een beweegplein waar kinderen verschillende sporten kunnen uitproberen. Daarnaast is het onder meer mogelijk om je fitheid te testen en diverse workshops te volgen. De wedstrijden van de WK en alle side-events zijn volledig gratis te bezoeken. Het wedstrijdprogramma van de WK is te vinden op parasportnl.nl/programma.