Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Apeldoorn telt af voor WK Volleybal Vrouwen! 

Kick off met Apeldoornse basisschoolleerlingen op Plein van de Stad op woensdagmiddag 15 juni 

Zo’n 200 basisschoolleerlingen hebben woensdag 15 juni een spectaculair volleybal streetart kunstwerk op het ‘ Plein van de Stad’ gemaakt. Het is het startschot voor de laatste 100 dagen in aanloop naar het WK Volleybal Vrouwen 2022. Samen met wethouder Jeroen Joon en toernooidirecteur Bas van de Goor verrichtten zij de openingshandeling. 

Voorafgaand aan de openingshandeling werden de scholieren getrakteerd op een gezonde lunch en waren er sportieve activiteiten vanuit Nevobo en Accres.

FIVB WK Volleybal Vrouwen

Van 23 september tot en met 15 oktober 2022 vindt het WK Volleybal Vrouwen in Nederland plaats. Samen met Polen organiseert Nederland het WK. Apeldoorn is met Arnhem en Rotterdam één van de speelsteden. Twee kwartfinales, één halve finale, de wedstrijd om de derde en vierde plaats en de finale zullen plaatsvinden in Omnisport. Daarnaast is Apeldoorn gastheer van TeamNL tijdens het toernooi.

Wethouder Joon: “Ik vind het echt geweldig dat er vandaag zoveel jongeren aanwezig waren. Mooi om dat enthousiasme te zien! Bij een groot evenement als dit willen wij graag dat al onze inwoners mee kunnen genieten en zeker ook onze jongeren inspireren."

100 dagen moment

Met het 100 dagenmoment markeert Apeldoorn de start van diverse side-events naar aanloop van de wedstrijden in oktober in Omnisport Apeldoorn. In wijken en buurten worden straatvolleybaltoernooien georganiseerd, er zijn clinics op scholen en ook de binnenstad haakt aan met een World Streetpainting Festival dat in het teken staat van sport en beweging.

 

Terugblik 

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!