Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Een gratis kerstboom omzagen in Park De Hoge Veluwe

za 11 en zo 12 en za 18 en zo 19 december 2021

Zaag je eigen Kerstboom

Zaterdag 11, 18 en zo 12 en 19 decmeber 
Het Nationale Park De Hoge Veluwe


Wie dit jaar met Kerst geen gekweekte spar maar een échte Hoge Veluwse scharrel-den in huis wil hebben, kan terecht in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Op een aangewezen plek in het park mogen alle bezoekers gratis een boom uitkiezen, zagen en meenemen. 


De enige échte scharrel-den

Voor veel mensen is het ondertussen een jaarlijkse traditie geworden: zelf de kerstboom zagen in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Iedereen die dit jaar de enige échte scharrel-den, de grove den, in huis wil hebben, kan in het park terecht. Op een aangewezen plek midden in het bos mogen bezoekers gratis een boom uitkiezen, omzagen en meenemen (één boom per bezoeker). Met het zagen van de scharrel-dennen is de natuur in het park enorm geholpen, want de dennenbomen groeien op unieke, open stuifzandgebieden. Als de bomen daar niet verwijderd worden, zal dit bijzondere landschap dichtgroeien en verdwijnen. De bezoekers zorgen dus direct voor behoud van dit bijzondere landschap. Een bijkomend voordeel van de scharrel-den: hij behoudt zijn naalden, in tegenstelling tot de spar.


Hoe werkt het?

  • Boek online je gratis tijdslot. Eén ticket per persoon voor iedereen van dertien jaar en ouder. 
  • Zorg dat je minimaal tien minuten vóór aanvang van het geboekte tijdslot aanwezig bent op het Marchantplein in het centrum van het Park. Haal hier in het houten uitgiftehuisje op vertoon van je orderbevestiging (geprint of digitaal getoond) je gratis 'Zaag je eigen Kerstboom-bon'.
  • Duidelijke bordjes wijzen je vanaf het centrum naar de plek waar de boom omgezaagd kan worden, dit is ongeveer 10 minuten rijden met de auto. Onderweg kom je verkeerscontroleurs tegen die je alléén op vertoon van je bon en binnen jouw tijdslot door zullen laten. Daarom willen we je vragen op tijd te komen en de bon(-nen) gereed te houden. Wanneer je voor aanvang van je tijdslot bij het controlepunt komt, kun je in de buurt even wachten tot jouw tijdslot is aangevangen; je hoeft niet helemaal terug naar het centrum te rijden. 
  • In verband met COVID-19 vragen wij je dringend een eigen zaag mee te nemen. Op de zaaglocatie kun je eventueel een zaag lenen; deze zijn schoongemaakt en liggen voor je klaar. Bij teruggave zal de zaag weer gereinigd worden voor volgend gebruik.
  • Per persoon kun je een dennenboom uitkiezen. Ben je met twee volwassenen en twee kinderen en heb je twee bonnen, dan kun je alsnog vier dennen meenemen. Vrijwilligers van de Vereniging Vrijwilligers van De Hoge Veluwe zijn aanwezig om je te assisteren. 
  • Op de zaaglocatie is, in tegenstelling tot andere jaren, geen catering aanwezig. Wanneer je je bezoek wilt combineren met het afhalen van iets lekkers kun je hiervoor terecht bij het Parkrestaurant of bij de Theekoepel bij Jachthuis Sint hubertus.
  • Houd je aan de eindtijd van uw tijdslot. Op deze manier wordt gegarandeerd dat er zich nooit meer dan 30 personen tegelijkertijd op de zaaglocatie bevinden.

Meer informatie >>


Hoge Veluwe Trotsmarkt

Nog meer kerstsfeer opsnuiven? Combineer het omzagen van de kerstboom met een bezoek aan de Hoge Veluwe Trotsmarkt op zaterdag 12 en zondag 13 december. Een sfeervolle wintermarkt met streekproducten,brocante, cadeautjes en verschillende muziekoptredens.


Praktische informatie

  • Een ticket reserveren is verplicht
  • De dennenboom mag gratis mee naar huis worden genomen, enkel de entree voor het Park , volwassenen € 10,95 en kinderen 6 t/m 12 jaar € 5,50, en entree auto, € 7,75 dienen betaald te worden.
  • Start ieder uur tussen 10.00 tot 15.00 uur

Het Nationale Park De Hoge Veluwe
Houtkampweg 9C
6731 AV Otterlo

Plan je route

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!