Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Een gratis kerstboom omzagen in Park De Hoge Veluwe

Zaterdag 7 en zondag 8 en zaterdag 14 en zondag 15 december 2019

Zaag je eigen Kerstboom

Za 7 zo 8, za 14 en zo 15 december - Het Nationale Park De Hoge Veluwe
Wie dit jaar met Kerst geen gekweekte spar maar een échte Hoge Veluwse scharrel-den in huis wil hebben, kan in de weekenden van 9 en 16 december terecht in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Op een aangewezen plek in het park mogen alle bezoekers gratis een boom uitkiezen, zagen en meenemen. Op 8 en 9 december is er bovendien weer een gezellige kerstmarkt op het Marchantplein midden in het Park en vanaf vrijdag 7 december kan er ook geschaatst worden op de ijsbaan.


De enige échte scharrel-den

Voor veel mensen is het ondertussen een jaarlijkse traditie geworden: zelf de kerstboom zagen in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Iedereen die dit jaar de enige échte scharrel-den, de grove den, in huis wil hebben, kan in het park terecht. Op een aangewezen plek midden in het bos mogen bezoekers gratis een boom uitkiezen, omzagen en meenemen (één boom per bezoeker). Met het zagen van de scharrel-dennen is de natuur in het park enorm geholpen, want de dennenbomen groeien op unieke, open stuifzandgebieden. Als de bomen daar niet verwijderd worden, zal dit bijzondere landschap dichtgroeien en verdwijnen. De bezoekers zorgen dus direct voor behoud van dit bijzondere landschap. Een bijkomend voordeel van de scharrel-den: hij behoudt zijn naalden, in tegenstelling tot de spar.


Hoe werkt het?

Er mag één scharrel-den per persoon worden meegenomen. Dit betekent dus dat mensen die met vier personen in een auto komen, vier scharrel-dennen mee naar huis mogen nemen. Kinderen mogen onbeperkt kleine boompjes meenemen. Bebording wijst de weg naar de plek waar de boom omgezaagd kan worden, waar vrijwilligers van de Vereniging Vrienden van De Hoge Veluwe aanwezig zijn om te assisteren. Voor bezoekers die zelf geen zaag hebben, zijn er zagen beschikbaar. Is de klus geklaard, dan is er warme chocolademelk, koffie en thee voor de harde werkers. De scharrel-den mag gratis mee naar huis worden genomen, enkel de entree tot het park dient betaald te worden.

Meer informatie >>

Kerstmarkt

Nog meer kerstsfeer opsnuiven? Combineer het omzagen van de kerstboom met een bezoek aan de kerstmarkt op 7 en 8 december. Een sfeervolle wintermarkt met streekproducten, brocante, cadeautjes en verschillende muziekoptredens. Beide dagen is het mogelijk een tochtje met een huifkar door het Park te maken. Koud geworden? Kom lekker opwarmen met een drankje in het Parkrestaurant. Kinderen kunnen zich laten schminken en zich creatief uitleven in de Knutselbus. Ten slotte is er de mogelijkheid om een mooie foto te maken met de kerstman en zijn arrenslee. Dan is de kerstkaart voor volgend jaar alvast geregeld!


Kerstboom voor het goede doel

Van 6 t/m 20 december kun je ook op het Leienplein een kerstboom scoren. De ondernemers op het plein slaan de handen ineen en organiseren een kerstbomenverkoop in de binnenstad. Je koopt hier je kerstboom met óf zonder kluit. De kerstbomenverkoop is een initiatief van Het Nieuws van Apeldoorn, M’Joy, Firma van Veldhuizen, Mansion24 en Cafe de Buren.

Data en tijden
Vanaf vrijdag 6 december t/m vrijdag 20 december kun je je boom kopen op 't plein. Op de volgende tijden kun je terecht:

  • do t/m za - van 10.00 tot 20.00 uur
  • zo t/m wo - van 13.00 tot 18.00 uur


Praktische informatie

  • Za 7 zo 8, za 14 en zo 15 december zaag je eigen kerstboom
  • Elke dag van 10.00 tot 15.00 uur

Het Nationale Park De Hoge Veluwe
Houtkampweg 9C
6731 AV Otterlo

Plan je route

Meer informatie>>

 

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!

Apeldoorn Marketing  |   Contact  |  Cityhosts  |  FAQ  |  Privacy