Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Stadsfotograaf Apeldoorn

Imca Schoots volgt de huidige stadsfotograaf Sven Scholten op. Sven was sinds 2019 stadsfotograaf. Imca zal voor de periode van twee jaar stadsfotograaf zijn, tot juli 2024.

 

Over Imca Schoots

Imca Schoots (1973) heeft in haar werkende en haar persoonlijke leven altijd haar hart gevolgd. Ze is een creatieve duizendpoot die gedreven wordt door passie, enthousiasme en nieuwsgierigheid. In 2014 studeerde ze af aan de Fotovakschool in Apeldoorn. Sindsdien heeft ze meerdere fotografische publicaties op haar naam staan, waaronder het fotoboek ‘You Ain’t See Me’. Naast haar werk als zelfstandig fotograaf is Imca actief als contentcreator.

De selectiecommissie was verrast door Imca’s werk. Eerder hadden zij nog niet van haar of haar werk gehoord en dat maakt nieuwsgierig. Voorzitter van de commissie en fotograaf Peter Lous: ‘Imca bewandelt geheel haar eigen fotografische weg en heeft een unieke kijk op Apeldoorn. Dit maakt dat de commissie in haar een goede Stadsfotograaf en ambassadeur voor Apeldoorn en haar inwoners ziet’.


Wat doet een stadsfotograaf?

De Stadsfotograaf is ambassadeur van gemeente Apeldoorn. Apeldoorn versterken als fotostad is een belangrijk onderdeel van deze rol. De Stadsfotograaf geeft zelf invulling aan het ambassadeurschap; zichtbaarheid in de (gedrukte) media, op social media en in de openbare ruimte is het belangrijkste.


Fotografische activiteiten

De commissie verwacht dat Scholten op autonome wijze zijn pad als stadsfotograaf uitstippelt, in afstemming met andere fotografische activiteiten zoals Fotografencafé en de tweejaarlijkse fotomanifestatie Apeldoorn Fotostad. In augustus zal Sven zichzelf en zijn ideeën presenteren op een nog nader te bepalen locatie.


 

 

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!