Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

De Stadsfotograaf

Apeldoorn heeft een nieuwe stadsfotograaf! Sven Scholten volgt de huidige stadsfotograaf Medea Huisman op en zal voor de periode van twee jaar stadsfotograaf zijn (tot augustus 2021). Geraakt door pure emotie en geïnspireerd door lichtval en compositie: dat is Apeldoorns nieuwe Stadsfotograaf Sven Scholten voortdurend.

Wat doet een stadsfotograaf?

De stadsfotograaf is ambassadeur van de stad en doet aan stadspromotie voor Apeldoorn als Buitenstad, maar is ook belangrijk voor het cultuurbeleid in het algemeen en de versterking van Apeldoorn als Fotostad in het bijzonder.

Goede ambassadeur

De selectiecommissie ziet in Sven een goede ambassadeur van Apeldoorn en haar inwoners die zijn passie voor en kennis van fotografie op een eigen, inspirerende wijze weet over te dragen. Hij heeft in zijn relatief korte loopbaan als fotograaf al veel bereikt en is goed in staat contact te maken met uiteenlopende groepen in de Apeldoornse samenleving. Fotografie is voor hem geen werk maar het documenteren van het leven dat gevierd mag worden.

Toen Sven werd gebeld door de commissie met de vraag of hij de komende 2 jaren Stadsfotograaf van Apeldoorn wilde worden, gooide hij er meteen een enthousiaste vreugdekreet uit! “Wow wat een eer dat ik, jongen uit Beekbergen, en dus ook Apeldoorner in hart en nieren, dit de komende 2 jaren mag gaan doen!”


Fotografische activiteiten

De commissie verwacht dat Scholten op autonome wijze zijn pad als stadsfotograaf uitstippelt, in afstemming met andere fotografische activiteiten zoals Fotografencafé en de tweejaarlijkse fotomanifestatie Apeldoorn Fotostad. In augustus zal Sven zichzelf en zijn ideeën presenteren op een nog nader te bepalen locatie.

 

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!